Ante Fastigheter skapar attraktivt boende i trygga områden

Ett privat bolag, väl etablerat på fastighetsmarknaden

De första fastigheterna köptes in i början på 1990-talet och då var basen Alingsås och Göteborg. Sedan har flera fastigheter i Västsverige förvärvats genom åren, både hyresfastigheter och näringsfastigheter. Några fastighetsbestånd har även sålts av under 2000-talet. De sista 10 åren har vi även börjat med nybyggnation av fastigheter och vi har ett flertal framtida projekt som är på gång, både lokaler, kontor, hyreslägenheter, bostadsrätter och villor.

Kärnan är Alingsås men vi är starka i hela Västsverige

Flertalet av fastigheterna är belägna i Alingsås, men vi äger och förvaltar fastigheter även i Hamburgsund, Kungshamn, Kristinehamn, Motala, Sollebrunn och Vårgårda.

Tillgänglighet och hög servicegrad

Vi arbetar alltid långsiktigt och vår ambition är att våra hyresgäster skall trivas och rekommendera oss till andra. Affärsidén är att erbjuda ett boende som präglas av hög standard och personlig service som ger nöjda kunder.

Ante Fastigheter äger och förvaltar cirka 28 000 m2 lokaler och cirka 120 lägenheter. Vi äger dessutom flera obebyggda fastigheter där vi i dagsläget projekterar cirka 100 nya lägenheter.

En pratstund med Anders Wängroth

Vem är Anders, grundare och VD för Ante Fastigheter? Vad är hans planer för fastigheterna i framtiden? Vi ställde några personliga frågor…

Berätta lite om historien bakom Ante Fastigheter. När och hur startades bolaget, varför namnet – och vad ville du med bolaget?

Ända sedan jag var en liten skolpojk har entreprenörsandan funnits i mej. Redan som 9-åring började jag mitt första jobb som springpojke efter skolan, och sedan har det fortsatt. Fastigheter var en tidig målsättning att äga och förvalta, och redan som 21-åring köpte jag mina första fastighet. Det var en skogsfastighet på 80 hektar. Sedan byggde jag mitt första hus vid 24 års ålder, en stor villa på landet som jag ritade själv. Vid 27 års ålder köpte jag min första hyresfastighet i Göteborg, totalt 28 lägenheter. Sedan har det rullat på. Fast egendom är alltid en bra långsiktig investering, så det gäller att börja i tid. Namnvalet Ante Fastigheter var ganska naturligt och enkelt – Ante var mitt smeknamn när jag växte upp.

Vad kännetecknar en Ante fastighet och hur vill du att Ante Fastigheter uppfattas som hyresvärd?

Min målsättning är att få nöjda hyresgäster. Personlig service, trivsel, kvalitet och engagemang är viktiga ledord i företaget. Om vi lyckas med detta blir vi rekommenderade av våra nuvarande och tidigare hyresgäster. Min uppfattning är att vi lyckats och har ett gott renommé som fastighetsägare.

Både du och bolaget har en stark lokal förankring i Alingsås och det är viktigt med närvaro och hög servicegrad. Hur väl känner du dina hyresgäster?

Under de första 15 åren kände jag alla – man var allt-i-allo och skötte det mesta själv. Med åren har företagsamheten vuxit. Idag har jag tillsammans med mina duktiga medarbetare fördelat arbetsuppgifterna vilket medfört att jag inte känner alla. Men detta har också bidragit till en större närvaro hos våra hyresgäster vilket i sin tur ökat servicegraden. Så resultatet har blivit väldigt bra!

Och på vilket sätt jobbar ni med kundnöjdhet?

Vi försöker alltid att vara steget före, dvs vi arbetar mycket med förebyggande underhåll. Detta medför högre kvalitet för hyresgästen, och därmed färre felanmälningar. Sedan är det självklart väldigt viktigt med snabb och personlig service. Vi försöker alltid hjälpa våra kunder!

Vad är en attraktiv bostad och ett bra läge, för dig?

För mej som villaägare är läget det viktigaste. Ett bra läge är rätt väderstreck med kvällssol i kombination med utsikt samt lugn och ro. Hade jag bott i lägenhet hade läget mer varit fokuserat på centrum – med närhet till allt.

Ni jobbar ju kontinuerligt med att utveckla, förvärva och bygga nya fastigheter. Vad är er strategi och vision inför framtiden?

Att utveckla våra egna fastigheter har varit ett naturligt inslag alltsedan den första fastigheten förvärvades. Det gäller att se möjligheter till om- och tillbyggnad. Att bygga nya fastigheter är en relativt ny gren i verksamheten. Vi har idag köpt in fastigheter (tomtmark) där vi kommer att kunna bygga ca 150-200 boenden i framtiden, både hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor. Min strategi är att förvärva, äga och förvalta centrala fastigheter, samt bygga nya fastigheter på områden som vi tror på – helt enkelt ett bra läge!

Om jag skulle vilja bli hyresgäst hos er, hur ska jag gå tillväga?

Du är alltid välkommen att kontakta oss via telefon eller mail. All information om oss och våra fastigheter finns på vår hemsida. Använd formuläret Intresseanmälan eller maila till bostad@antefastigheter.se